Вишинського залишили в СІЗО до кінця січня

14 сiчня 22:36

Суд відхилив апеляційну скаргу захисту керівника "РИА Новости Україна".

 

Апеляційний суд Херсонської області залишив без змін рішення суду першої інстанції про тримання керівника "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського, підозрюваного в державній зраді, під вартою до 27 січня.

"Апеляційний скарги залишені без задоволення, постанова слідчого судді - без змін, термін тримання під вартою - до 27 січня", - повідомив адвокат Вишинського Ігор Мокін в коментарі "УНН" у понеділок, 14 січня.

За словами адвоката, чергове клопотання прокуратури про продовження арешту Вишинського розглядатиметься в Херсонському міському суді 15 або 17 січня.

Як повідомлялося, 10 січня прокуратура завершила досудове слідство у справі про державну зраду і надала Кирилу Вишинському і його захисту доступ до матеріалів кримінальної провадження.

15 травня співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою АР Крим повідомили про розкриття діяльності мережі медіаструктур, підконтрольних Російській Федерації. Зокрема, провели обшуки в офісі "РИА Новости Украина" і затримали керівника видання Кирила Вишинського. Йому вручили повідомлення про підозру за статтею 111 Кримінального кодексу - державна зрада.

Через день Херсонський міський суд обрав запобіжний захід керівнику "РИА Новости Украина" Кирилу Вишинському, якому оголошено підозру у державній зраді, у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів. Згодом запобіжний захід неодноразово продовжували.

У липні Вишинському повідомили про підозру за ч. 1 ст. 263"незаконне придбання, зберігання вогнепальної зброї та боєприпасів".

За даними слідства, на проведення підривної діяльності проти України Вишинський отримував щомісяця 53 тисячі євро. Видання публікувало матеріали, які виправдовують анексію Криму, а також на підтримку терористичних угруповань "ДНР" і "ЛНР".