Вишинського залишили під вартою ще на два місяці

19 липня 16:07

Адвокати подавали клопотання про пом'якшення запобіжного заходу.

 

Подільський районний суд Києва в п'ятницю, 19 липня, продовжив арешт керівнику інформагентства "РИА Новости - Украина" Кирилу Вишинському до 19 вересня. Обвинувачений та його адвокати клопотали про міру запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання, сторона обвинувачення вимагала продовження терміну утримання під вартою.

"Я прошу задовольнити прохання моїх адвокатів і змінити мені запобіжний захід із обмеження моєї свободи на особисте зобов'язання", - сказав Вишинський на засіданні.

У своїй статті для DT.UA прокурор АР Крим Гюндуз Мамедов писав про те, що Кирило Вишинський може втекти з України після засідання суду, якщо йому не продовжать арешт.

Як відомо, Конституційний суд України визнав неконституційною ч. 5 ст. 176, за якою при обранні запобіжного заходу підозрюваним і обвинуваченим у тероризмі, державній зраді, сепаратизмі та участі у незаконних збройних формуваннях суди безальтернативно повинні були призначати утримання під вартою. Тепер їм можна призначити більш м'який запобіжний захід - домашній арешт або вихід під заставу.

Детальніше про ситуацію з Вишинським читайте в статті Валентини Самар ""Справа Вишинського" як дзеркало війни" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".