Випробування смугою перешкод для новобранців морської піхоти

02 грудня 18:28

На Одещині новобранці подолала вісім неймовірних кілометрів психологічної смуги перешкод щоб здобути берет морського піхотинця.

 

Для отримання почесного берета кольору морської хвилі, згідно з Кодексом морської піхоти України, військовослужбовець після трьох місяців бездоганної служби, позитивних відгуків командирів та складання заліків за спеціальністю може добровільно подати рапорт на проходження психологічної смуги.

Цього разу участь у проходженні психологічної смуги перешкод взяли військовослужбовці 35-ї окремої бригади морської піхоти, на базі якої й проводилось випробування, а також майбутні командири підрозділів морської піхоти, які навчаються у Військовій академії (м. Одеса) та представники Командування морської піхоти ВМС ЗС України, які тільки перевелися з інших видів та родів військ.

Психологічна смуга була розроблена з урахуванням основних завдань морської піхоти України. Основна увага тут зосереджена на подоланні різних водних перешкод, висадці на необладнане узбережжя, русі по пересіченій місцевості, діях у різноманітних тактичних ситуаціях, витривалості та навченості особового складу.

Проте на першому місці тут стоїть згуртованість колективу та відданість спільній справі. Напевне, саме тому, як би не було важко, на кожному з елементів проходження смуги воїни у весь голос горлали "Вірні завжди!" та "Я люблю морську піхоту!"

Нагородою для всіх, хто пройшов психологічну смугу перешкод стало вручення їм беретів морських піхотинців України.