Винесення "вироку" Сущенку може затягнутися через мундіаль в Росії - адвокат

28 травня 09:41

Сьогодні в Москві пройде засідання суду у справі проти незаконно затриманого українського журналіста.

 

Слухання у справі проти незаконно затриманого українського журналіста Романа СУщенка почнеться о 12:00 у Московському міському суді. Під час нього відбудуться дебати між захистом і обвинуваченням, розповів "Укрінформ" громадський захисник журналіста Марк Фейгін.

"Після чого – останнє слово Романа Володимировича. І суд піде на написання вироку. В середньому це може тривати 2-3 тижні. Тобто вирок у справі Сущенка може з'явитися в середині червня. Підкреслю, що це лише деякі умоглядні припущення", - сказав Фейгін.

Разом з тим, він допустив, що швидкість винесення "вироку" Сущенку може залежати від наближення Чемпіонату світу з футболу, який почнеться в Росії 14 червня.

"Це може як прискорити процес, у разі якщо російське керівництво захоче продемонструвати свою "добру волю", так і затягнути його, якщо всі перейдуть на вирішення організаційних проблем мундіалю, залишивши в стороні все інше", - вважає захисник.

У жовтні 2016 року Федеральна служба безпеки РФ підтвердила затримання в Москві українського журналіста Романа Сущенка, назвавши його кадровим співробітником української військової розвідки. Проти українського громадянина відкрили кримінальне провадження за статтею "шпигунство". ФСБ звинуватило Сущенка у збиранні інформації про російське вторгнення в Україну.

27 березня, у Москві розпочалися слухання у справі Сущенка. Після оголошення обвинувального висновку український журналіст не визнав провину. Судовий процес відбувається в закритому режимі, оскільки справу засекречено.