Клімкін закликав "друзів України" сприяти звільненню полонених моряків

02 червня 00:18

Міжнародний трибунал зобов'язав Росію протягом місяця звільнити українських моряків.

 

МЗС України звернулося до міністрів закордонних справ дружніх країн з проханням чинити тиск на РФ з метою виконання рішення Міжнародного трибуналу ООН з морського права щодо українських моряків. Про це повідомив міністр закордонних справ Павло Клімкін в суботу в Twitter.

"Сьогодні відправили звернення до всіх міністрів закордонних справ країн наших друзів та партнерів з проханням і вимогою тиснути на РФ для виконання рішення Міжнародного Трибуналу в Гамбурзі", - написав він.

Дипломат також додав, що: "Ми повинні зробити все можливе політично і через національні морські адміністрації".

Нагадаємо, Міжнародний трибунал з морського права в німецькому місті Гамбург оприлюднив текст свого рішення щодо зобов'язання Росії звільнити українських моряків і повернути Україні захоплені судна. Документ налічує 32 сторінки. У ньому, зокрема суд зобов'язав Росію і Україну надати до 25 червня 2019 року інформацію про хід виконання рішення Трибуналу.

Детальніше про позов проти Росії у справі військовополонених моряків читайте в статті Володимира Кравченка "Гамбурзький розрахунок" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".