Відведення важкого озброєння погоджено з бойовиками на неділю

21 лютого 23:00

Час "Ч" настає з завтрашнього дня - 22 лютого

 

Лідер бойовиків Донецька Олександр Захарченко погодив документи відведення важкого озброєння. Про це пише "Українська правда" з посиланням на керівника української групи військових у спільному координаційному центрі з контролю за припиненням вогню Петра Каноніка.

"Буквально годину тому представник Росії в спільному центрі Олександр Ленцов підписав у Захарченко, а перед цим з Теслярським документи по відведенню важких озброєнь. Час "Ч" настає з завтрашнього дня - 22 лютого", - повідомив Канонік.

Відповідаючи на питання, як будуть чинити з Дебальцеве, оскільки за Мінським домовленостями, бойовики повинні відводити техніку від лінії станом на 19 вересня, а Україна - за станом на день підписання Мінських домовленостей, 12 лютого, але сили АТО відійшли звідти вже після переговорів, він зазначив, що "карту писали з Мінським домовленостями. На той момент Дебальцеве була під нашим контролем".

"Але я не виключаю, що питання Дебальцеве може вирішуватися окремо, тому що було порушення з боку бойовиків, а на момент "Мінська-2" він був під нашим контролем", - сказав Канонік.

Читайте також: Колона бронетехніки терористів проїхала через Луганськ - ІС

Під час Мінських переговорів саме Путін наполягав на тому, що Дебальцеве в оточенні, а українські військові повинні скласти зброю. Питання Дебальцеве мав одне з ключових значень у ході переговорів.