Відновлення мосту біля Станиці Луганської цілодобово транслюватимуть в інтернеті

18 вересня 12:19

До 11 жовтня на річці планують встановити тимчасову переправу.

 

Біля зруйнованого мосту в районі смт Станиця Луганська через річку Сіверський Донець встановили веб-камеру, яка транслюватиме відновлення переправи. Посилання на цілодобову трансляцію розміщено на сайті президента.

Напередодні президент України Володимир Зеленський оголосив про початок відновлення зруйнованого мосту у Станиці Луганській – після того як було розібрано блокпост на непідконтрольній українським військовим частині переправи.

Відновлення мосту через р. Сіверський Донець у районі Станиці Луганської є частиною міжнародних зобов'язань України для покращення гуманітарної ситуації на лінії розмежування. Зокрема 15 вересня було проведено асфальтування дороги від мосту у напрямку КПВВ.

Згідно з графіком, до 11 жовтня 2019 року планується встановити тимчасову (обхідну) переправу, а до 27 листопада – відкрити основний міст.

Нагадаємо, 25 липня українські фахівці в присутності ОБСЄ з третьої спроби змогли обстежити зруйновану частину мосту. Перед цим вони не могли працювати через погрози бойовиків.

Тристороння контактна група на засіданні у Мінську погодила початок розмінування біля мосту в Станиці Луганській, роботи з української сторони тривали з 1 по 16 серпня, окупанти затягували їх до 25 серпня.