Відхилена кандидатка на посаду голови Держкіно відмовилась від повторної участі в конкурсі

24 грудня 13:55

Продюсерка вважає конкурс заангажованим.

 

Фіналістка конкурсу на посаду голови Держкіно Юлія Сінькевич, якій відмовили на фінальній співбесіді, не братиме участь у повторному конкурсі на посаду, який оголосив Кабінет міністрів.

"Останні місяці брутальної ситуації з конкурсом на посаду Голови ДержКіно України стали для мене серйозним випробуванням - професійним та особистим. Цей досвід показав, що я точно роблю те, що люблю і в тій сфері, в яку я вірю. Питання, яке мені ставили найчастіше останнім часом і на яке чекають відповідь ‘Чи піду я на повторний конкурс?' І моє рішення - ні!", - повідомила Сінькевич у Facebook.

За словами продюсерки, участь у повторному конкурсі - це визнання правоти членів комісії, склад якої не зміниться і щодо яких подано судовий позов.

"Я цієї правоти не визнаю, бо вважаю, що відбулись грубі порушення, в тому числі під тиском продавлення "зручних і бажаних" кандидатів, а хто знає мене, то знає, що це точно не про мене. Незважаючи на всі кроки в рамках закону і звернення до держави та КМУ - нас не почуто і дій на зустріч наразі я не бачу. Грати в гру, правила якої мені невідомі, є апріорі грою в нерівних умовах", - додала вона

При цьому Сінькевич зазначила, що планує і далі розвивати та підтримувати українське кіно, та планує спробувати свої сили на посаді керівника Держкіно згодом "за інших обставин".

"Мені не байдуже, хто очолить Держкіно і я пильно буду стежити за перебігом конкурсу, а також готова допомагати тим, хто вирішить спробувати пройти цей шлях. Це велика жертва, яка потребує неабиякої мужності. Прийом документів на повторний конкурс триває до 28 грудня", - резюмувала продюсера Одеського кінофестивалю.

Юлія Сінькевич - генеральна продюсерка Одеського міжнародного кінофестивалю, яка за результатами декількох етапів відбору голови Держкіно стала єдиною претенденткою на посаду. Але за результатами співбесіди вона не змогла набрати необхідну кількість балів для остаточної перемоги у конкурсі.

Нещодавно Кабмін схвалив відставку Пилипа Іллєнка з посади голови Державного агентства з питань кіно, яку він обіймав з серпня 2014 року.