Від початку доби на у зоні ООС зберігається режим "тиші" – штаб

18 липня 08:42

Напередодні бойовики відкривали вогонь 15 разів, втрат у лавах Об'єднаних сил немає.

 

Російсько-терористичні війська упродовж минулої доби, 18 липня, 15 разів обстріляли позиції українських військових в Донбасі, зокрема один раз із заборонених Мінськими домовленостями важких мінометів, озброєння БМП і піхотного озброєння.

У смузі дій ОТУ "Схід" окупанти обстріляли українські укріплення 14 разів, заборонені міномети не застосовували. По захисниках Богданівки двічі гатили з озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, Миколаївки - з гранатометів різних систем і кулеметів великого калібру.

Позиції Об'єднаних сил у районі Водяного,Талаківки та Мар'їнки потрапляли під вогонь зі станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів у другому випадку, Красногорівки, Широкиного (тричі) та Павлополя (двічі) – з кулеметів великого калібру, стрілецької зброї у першому й автоматичних гранатометів у другому випадках.

З ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї терористи двічі обстрілювали опорні пункти ЗСУ неподалік Пісків.

У районі відповідальності ОТУ "Північ" бойовики обстріляли оборонців Катеринівки з мінометів калібру 82 мм, автоматичних гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Бійці Об'єднаних сил не залишили ворожі обстріли без адекватної відповіді з озброєння, що не суперечить Мінським домовленостям. Військовослужбовці продовжують надійно контролювати противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов припинення вогню.

Вночі 18 липня бандформування вогонь по позиціях українських військових не відкривали. За даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України, минулої доби окупанти зазнали санітарних втрат – поранені четверо бойовиків.

Читайте також: Сайдік пояснив активізацію переговорів ТКГ у Мінську зустріччю помічників лідерів "Нормандської четвірки"

Як повідомлялося, 17 липня Тристороння контактна група (ТКГ) на засіданні у Мінську погодила дату чергового "літнього перемир'я" в Донбасі. У квітні російська сторона в ТКГ двічі відмовлялася погоджувати ініційоване Україною "великоднє перемир'я", запровадження "хлібного" зривалося двічі.

Попереднє "весняне перемир'я" (з опівночі 8 березня) стало вже 19-м від початку війни в Донбасі, воно, як і всі інші, у перший же день було порушено бойовиками.

26 червня українські підрозділи під контролем ОБСЄ були відведені від Станиці Луганської. Переговори щодо розведення сил і засобів поблизу Станиці Луганській почалися ще в 2016 році, однак розпочати процес заважали регулярні обстріли бойовиків "ЛНР".

6 травня новим командувачем ООС призначено генерал-лейтенанта Олександра Сирського. У межах ротації керівництва операції, він змінив на посаді генерал-лейтенанта Сергія Наєва. Офіційно антитерористичну операцію (АТО) на сході України було завершено 30 квітня 2018 року, натомість розпочато операцію ОС.