Вибух на дитячому майданчику на Дніпропетровщині: двоє дітей у реанімації

02 липня 10:00

У важкому стані перебувають діти віком 5 та 16 років.

 

Двоє дітей, які постраждали від вибуху на дитячому майданчику на Дніпропетровщині, перебувають в реанімації, передає "Укрінформ". Дітям зробили операції та переливання крові.

Вказано, що діти у важкому стані перебувають у реанімаційному відділенні Дніпропетровської обласної дитячої лікарні. У свою чергу голова Дніпропетровської облради Гліб Пригунов розповів, що дітям, які перебувають в реанімації 5 та 16 років.

"Ось такий осколок щойно дістали з черевної порожнини дитини... Ситуація складна. Але під контролем. Двоє дітей важкі ,одному 5 років, другому – 16. Зробили переливання крові, операції триватимуть ще декілька годин. Мобілізовані всі необхідні засоби! Хірурги, завідувачі відділень травматології та хірургії, головний лікар – всі на роботі, в операційних! На даний момент допомога не потрібна! Молимось за життя та здоров'я дітей!", - написав Пригунов у Facebook.

За його словами, сьогодні вранці правоохоронці мають повідомити перші висновки розслідування щодо вибуху.

1 липня у Дніпропетровській області в результаті вибуху на дитячому майданчику поранення отримали шестеро дітей у віці від 4-х до 16 років.. Спочатку повідомлялося про те, що у важкому стані перебуває одна дитина.

Розслідування даного факту ведеться за двома статтями Кримінального кодексу України - ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ст. 264 (недбале зберігання вогнепальної зброї або бойових припасів).

https://zn.ua/ukr/UKRAINE/v-ohmatditi-rozpovili-pro-stan-postrazhdalih-vid-vibuhu-ditey-281002_.html