Великобританія обіцяє збільшити обсяг військової допомоги Україні

07 червня 21:33

Спектр діяльності британських інструкторів розшириться.

 

Сьогодні в Києві відбулася зустріч начальника Генерального штабу Збройних сил України генерала Віктора Муженка з командувачем спільних операцій Постійного об'єднаного штабу ЗС Великобританії генерал-лейтенантом Джоном Лорімером.

Як передає прес-служба Міноборони, сторони обговорили подальші напрямки співпраці у військовій сфері між Україною і Великобританією.

"Розглядалося питання розширення спектру підготовки українських військових британськими інструкторами, передача допомоги в контексті розвитку системи логістики української армії, впровадження британського досвіду фізичної та психологічної реабілітації військовослужбовців", – йдеться в повідомленні.

Британську делегацію поінформували про ситуацію в зоні проведення АТО на сході країни, а також про досягнення у сфері реформування та розвитку ЗСУ.

Генерал Лорімер запевнив керівництво ЗСУ в тому, що його країна продовжить підтримувати і збільшить обсяг допомоги для армії України. За його словами, Великобританія повністю підтримує зусилля України, спрямовані на захист суверенітету і територіальної цілісності.

Раніше голова Комітету Сенату США з питань Збройних сил Джон Маккейн повідомив, що у 2017 році Україна може отримати до $ 500 млн з бюджету Пентагону.

Крім того, Вашингтон анонсував виділення 335 мільйонів доларів для реформування сектору безпеки та оборони в Україні.

У свою чергу секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов розраховує на поставки зарубіжної летальної зброї в Україну.