Вбивство журналіста з Черкас: Поліція перекваліфікувала справу

20 червня 22:31

Поліція продовжує шукати виконавця нападу на журналіста.

 

Правоохоронці перекваліфікували справу про загибель журналіста Вадима Комарова на умисне вбивство. Про це повідомили в прес-службі Національної поліції Черкаської області.

"Вранці 4 травня в Черкасах стався резонансний злочин: в результаті нападу невідомого важкі травми отримав місцевий журналіст Вадим Комаров. Довгий час після низки складних операцій він перебував у реанімації, а сьогодні вночі помер", - йдеться в повідомленні.

За словами глави Нацполіції Сергія Князєва, на підставі цих даних слідчі перекваліфікували справу за статтею 115 "Умисне вбивство" Кримінального кодексу України.

Правоохоронці опитали понад 1320 осіб, також вилучено відео зі 100 камер відеоспостереження, розташованих за маршрутом руху потерпілого. Частину відео вилучено та долучено до матеріалів кримінального провадження.

Читайте також: Вбивство 11-річної дівчинки: підозрюваному загрожує довічне ув'язнення

Раніше в поліції повідомили про те, що розглядають кілька версій вбивства журналіста. Також поліція оприлюднила фоторобот чоловіка, який може бути причетний до вбивства журналіста.

4 травня в Черкасах жорстоко побили місцевого журналіста Вадима Комарова. Однією з найбільш гучних публікацій за останній час став матеріал журналіста про обставини п'яного бунту в Черкаській колонії №62. Крім того, журналіст писав про розкрадання бюджетних коштів, незаконному будівництві та корупції в Черкаській міській раді. У 2016 році Вадима Комарова намагалися вбити.

Вночі 20 червня Вадим Комаров помер у лікарні, не приходячи в свідомість. Журналіст знаходився в комі майже 50 днів.