Вбивство Гандзюк: Владислав Мангер вийшов на роботу

12 квiтня 15:45

Адвокат розповів, коли відбудеться наступне засідання щодо вбивства Катерини Гандзюк, одним із підозрюваних у якому є Мангер.

 

Очільник Херсонської облради Владислав Мангер, підозрюваний в замовленні вбивства активістки Катерини Гандзюк, 12 квітня вийшов на роботу після виписки із лікарні, передає "Укрінформ". Чергове засідання суду у відповідній справі призначили на понеділок, 15 квітня.

"Так, це правда. Мангер перебував на лікарняному. Оскільки вчора його виписали з лікарні, то, відповідно, сьогодні він перебуває на робочому місці", - повідомив адвокат Мангера Дмитро Ільченко.

Він зазначив, що наступне засідання у справі щодо вбивства Гандзюк призначили на 15 квітня. Воно має початися о 9 годині.

"Ми повідомили вчора суд про його виписку з лікарні, і сьогодні нам повідомили, що засідання призначене на понеділок", - додав Ільченко.

8 квітня Владислав Мангер потрапив до лікарні через проблеми з серцем. Того ж дня мало відбутися судове засідання, під час якого судді розглянути подання ГПУ про продовження на два місяці строку відсторонення Мангера від посади голови Херсонської облради.

На засіданні 2 квітня суд відмовився взяти під варту Владислава Мангера. В якості запобіжного заходу суд розпорядився одягнути на голову облради електронний браслет і забрати закордонний паспорт терміном на 60 днів, до 1 липня.

Раніше журналісти опублікували передсмертне інтерв'ю Катерини Гандзюк, в якому вона називає ймовірних замовників і організаторів замаху.

У справі про вбивство херсонської активістки Катерини Гандзюк офіційно підозри в скоєнні злочину повідомлено семи особам. Досудове розслідування продовжено до 3 іля 2019 року.

Детальніше про необхідність притягнення до відповідальності всіх причетних до вбивства Каті Гандзюк читайте в статті Масі Найєма "Сіре зло" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".