ВАКС залишив Гримчака під вартою до 14 лютого

24 грудня 22:50

Запобіжний захід Гримчаку у вигляді утримання під вартою продовжили на 53 дні.

 

Вищий антикорупційний суд залишив під вартою колишнього заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрія Гримчака. Про це повідомляє прес-служба суду.

Згідно з повідомленням, слідча суддя Вищого антикорупційного суду задовольнила клопотання детектива НАБУ і продовжила термін дії запобіжного заходу Гримчаку у вигляді утримання під вартою.

Як наголошується, термін утримання під вартою продовжено на 53 дні (до 14 лютого 2020 включно) з альтернативою внесення застави в сумі 1999761 грн.

Як повідомлялося, ВАКС в три рази зменшив суму застави Гримчаку, з 5 млн 999 тис. 283 гривень до 1 млн 999 тис. 761 гривні.

Нагадаємо, 14 листопада суд продовжив на два місяці арешт Гримчака. 14 серпня Гримчак і рідний брат його дружини Ігор Овдієнко були затримані за підозрою у вимаганні 1,1 млн доларів хабара. За даними слідства, Овдієнко нібито допомагав Гримчаку в сприянні фірмі отримати дозвіл на будівельні роботи в Києві, їх викрито під час отримання коштів у сумі 480 тисяч доларів. Обом інкримінували шахрайство в особливо великих розмірах.