В зоні ООС загинув український військовослужбовець, двоє – отримали поранення

08 квiтня 18:37

Бійці ВСУ придушили ворожі вогневі точки. Втрати противника уточнюються.

 

У ході бойових дій у зоні проведення операції Об'єднаних сил у понеділок, 8 квітня, загинув один український військовослужбовець, двоє - отримали поранення. Станом на 18:00 бойовики російсько-окупаційних формувань сім разів порушили "весняне перемир'я", задіявши в чотирьох випадках важке озброєння. Бійці Збройних сил придушили ворожі вогневі точки за допомогою штатного озброєння. Втрати противника уточнюються, повідомляє прес-центр штабу ООС.

Позиції ЗСУ поблизу Водяного на Донеччині окупанти накрили вогнем з мінометів калібру 82 міліметри, а також обстріляли з автоматичних гранатометів станкових, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. По Пісках окупанти також били з 82-мм мінометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. По Опитному бойовики вдарили з протитанкових ракетних комплексів і станкових протитанкових гранатометів (СПГ). Українські опорні пункти в районі Авдіївки було обстріляно з гранатометів різних систем, поблизу Верхньоторецького - з СПГ і великокаліберних кулеметів. По Кам'янці бойовики також відкривали вогонь з СПГ.

Позиції ЗСУ на підступах до Луганського і Золотого-4 на Луганщині ворог обстрілював з 82-мм мінометів. Крім того, по Золотому-4 найманці били ще й з СПГ.

"На ворожі обстріли підрозділу Об'єднаних сил дали адекватну відповідь... Ситуація в районі проведення операції залишається під контролем військових зі складу Об'єднаних сил", - відзначили в штабі.

Нагадаємо, 7 березня представники Тристоронньої контактної групи в Мінську погодили чергове "весняне перемир'я" з півночі 8 березня – 19-те перемир'я з початку війни в Донбасі. Як і попередні перемир'я, воно у перший же день було порушене бойовиками російсько-окупаційних формувань.

30 квітня минулого року президент Петро Порошенко оголосив про офіційне завершення антитерористичної операції на сході України та початок Операції об'єднаних сил. 16 березня президент призначив генерал-лейтенанта Сергія Наєва командувачем Об'єднаних сил.

Докладніше про перспективи врегулювання ситуації в Донбасі читайте в матеріалі Юрія Бутусова "Війна в Донбасі: як примусити Путіна до миру" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".