В зоні ООС поранили українського бійця

13 сiчня 18:24

Окупанти били по позиціях ЗСУ з БМП і піхотної зброї.

 

Бойовики російсько-окупаційних формувань посилили обстріли позицій Збройних сил України в зоні проведення операції Об'єднаних сил, задіявши піхотне озброэння і бронетехніку. З початку доби було зафіксовано 10 епізодів порушення "різдвяного перемир'я" окупантами. В ході бойових дій було поранено одного українського військовослужбовця, повідомляє прес-центр штабу ООС.

У зоні відповідальності оперативно-тактичного командування "Схід" під ворожим вогнем двічі опинялася Красногорівка, яку противник обстрілював великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. По Авдіївці окупанти двічі відкривали вогонь з гранатометів і стрілецької зброї, Лебединське обстрілювали з тих же видів зброї. Піски двічі було обстріляно з гранатометів і великокаліберних кулеметів.

По Новгородському в смузі дії оперативно-тактичного командування "Північ" противник задіяв БМП-2 і великокаліберні кулемети під час обстрілу Новотошкывського. По позиціях ЗСУ на підступах до Новгородського бойовики вели прицільний вогонь з гранатометів.

Під час обстрілу поранення отримав один український військовослужбовець.

"Незважаючи на погіршення погодних умов, українські військові продовжують надійно контролювати дії противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умови припинення вогню. Ситуація в районі проведення ООС залишається під контролем українських військових", - запевнили в штабі.

Під час скайп-конференції 27 грудня учасники Тристоронньої контактної групи погодили черговий безстроковий режим тиші з 29 грудня. "Різдвяне перемир'я" стало вже 18-м з початку війни в Донбасі. Воно, як і попередні перемир'я, в перший же день було порушено бойовиками російсько-окупаційних формувань.

30 квітня минулого року президент Петро Порошенко оголосив про офіційне завершення антитерористичної операції на сході України та початок Операції об'єднаних сил.

Докладніше про перспективи врегулювання ситуації в Донбасі читайте в матеріалі Юрія Бутусова "Війна в Донбасі: як примусити Путіна до миру" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".