В зоні АТО на міні підірвався вантажівка ВСУ, загинув один військовий

01 грудня 13:14

Інцидент стався біля селища Гранітне.

 

Упродовж минулої доби, 30 листопада, бойовики проявляли активність тільки на донецькому напрямку з використанням стрілецької зброї і гранатометів. Зокрема, одну ворожу провокацію було зафіксовано поблизу селища Луганське на Светлодарской дузі, ще чотири - поблизу Майорська, повідомив речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

Разом з тим, доба пройшли з втратами.

"За минулу добу внаслідок інциденту один український військовий загинув і ще один був поранений. Це сталося на Маріупольському напрямку, біля селища Гранітне, де вантажівка сил АТО підірвався на протитанкової міни", - сказав Лисенко.

Читайте також: Бойовики ввечері відкривали вогонь на донецькому напрямку, а ніч в зоні АТО пройшла спокійно

Останнім часом бойовики активізували військові дії на сході України. Зокрема, в ніч на понеділок, 30 листопада, бойовики вночі обстріляли позиції сил АТО на всіх напрямках.

Також ІС повідомляє, що російсько-терористичні війська готують масштабний наступ у грудні.

Раніше міжнародний експерт з вирішення конфліктів Наталія Міріманова в інтерв'ю DT.UA висловила думку, що днадання окупації стало б основою як для розвитку Мінських домовленостей, так і для сценарію "стіни". Тим не менш, Україна за минулий час так і не змогла надати світу формальні неспростовні докази агресії Росії в Донбасі.