В Закарпатті в наступному році почнеться реставрація Невицького замку

20 жовтня 04:29

Москаль очікує зростання відвідуваності замку туристами.

 

В Закарпатті в 2018 році планується провести реставраційні роботи на одній з найбільш відомих фортець регіону – Невицькому замку.

"З наступного року починаємо реставраційні роботи в Невицькому замку біля Ужгорода. Це одна з найбільш відомих фортець, будівництво якої розпочали приблизно в ХІІ столітті", - написав Р. Москаль на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

За його словами, зараз "унікальна споруда, яка століттями утримувала армії різних завойовників", знаходиться в напівзруйнованому стані.

"Ми вже практично підготували проектно-кошторисну документацію на реставрацію дерев'яної даху (яка може обвалитися в будь-який момент) над однією з башт та проведення консерваційних робіт. Приблизна вартість - 4,6 млн грн, джерело фінансування - Держфонд регіонального розвитку та обласний бюджет Закарпаття", - написав Москаль.

Москаль зазначив, що незважаючи на свій стан, Невицький замок є одним з найпопулярніших туристичних об'єктів Закарпаття, а після реставрації потік туристів тільки збільшиться.

Невицький замок розташований на березі річки Уж поблизу села Кам'яниця Закарпатської області України, що в 12 км на північний схід від обласного центру Ужгород.