В Європарламенті впевнені в позитивному голосуванні за безвізовий режим для українців

20 грудня 13:00

Український уряд досі не виконав усіх вимог для надання безвізового режиму.

 

В Європейському парламенті вітають позитивні висновки Єврокомісії з надання Україні безвізового режиму і запевняють в підтримці цього рішення.

"Усі українці, а також ті, хто підтримують Україну тут у Європарламенті чекали на публікацію цього звіту, який приніс гарні новини. Надання безвізового режиму – реальна та відчутна вигода від процесу Європейської інтеграції. Це наше визнання змін, які відбулися в Україні в результаті Євромайдану та Революції гідності. Безвізовий режим покращить контакти між людьми, сприяють обмінам у освіті, культурі і науці, що є важливими для подальшого розвитку України як частини Європи", - заявив глава Комітету асоціації Україна-ЄС у Європарламенті Андрій Пленкович у коментарі для "Європейської правди".

Пленкович зазначив, що на початку 2016 року Єврокомісія виступить із законодавчою ініціативою Ради ЄС і Європарламенту про зняття візових вимог для українців.

"На цьому етапі важливим є одностайне рішення Ради ЄС. Ми в Європейському Парламенті очікуємо лише позитивне рішення у цьому питанні. Позиція Європарламенту залишається незмінною – ми підтримуємо надання безвізового режиму для українців, 0и я впевнений, що ми зможемо це підтвердити це голосуванням більшості, як тільки пропозиція надійде на порядок денний", - додав євродепутат.

Тим не менш, український уряд має виконати всі вимоги, що поки що не здійснено.

"Ми закликаємо українську владу продовжувати роботу з досягнутим прогресом і повною мірою дотримуватися взятих на себе зобов'язань, зокрема щодо боротьби з корупцією" , - пише він.

зокрема, за його словами, вирішальним моментом стане старт в першому кварталі 2016 року повноцінної роботи Національного антикорупційного бюро, антикорупційної прокурори, Національного агентства з запобіганню корупції та Агентства з повернення активів.

Читайте також: Порошенко заявив керівництву ЄС: українці кров'ю заслужили безвізовий режим

Нагадаємо, в п'ятницю, 18 грудня, президент України Петро Порошенко заявив, що безвізові поїздки в Європу стануть для українців реальністю в 2016 році.

Напередодні повідомлялося, що безвізовий режим з ЄС запрацює через кілька місяців.

18 грудня Європейська комісія остаточно прийняла шостий звіт щодо виконання Україною вимог Плану дій візової лібералізації. Безвізовий звіт Єврокомісії не містить ніяких додаткових умов або критеріїв скасування віз для українців.

У листопаді міністр закордонних справ України Павло Клімкін сказав, що Україна може отримати безвізовий режим з Євросоюзом в кінці літа – початку осені 2016 року.