В Україну заборонили ввезення російських детективів і книги з нумерології

22 вересня 19:57

Під заборону потрапили твори Дарини Дезомбре і Тетяни Устинової.

 

Держкомтелерадіо видало нову заборону на ввезення в Україну російських книг. На цей раз під заборону потрапили твори Дарини Дезомбре і Тетяни Устинової, повідомляє прес-служба відомства.

Повідомляється, що в детективах письменниць "героїзуються силові структури країни-агресора", книга "Все, що повинен знати кожен освічений хлопчик", в якій "нав'язуються ідеї "русского мира", пропагуються імперські геополітичні доктрини, які передбачають об'єднання народів навколо держави-агресора" і "Велика книга нумерології" Олександра Александрова (в ній є глава про президента РФ Володимира Путіна і "помилкові дані з історії України").

У творі Андрія Філімонова "Пуголовок і святі" експертів відомства не влаштували висловлювання "в стилі російської пропаганди на адресу українців", а також ненормативна лексика.

Зазначимо, на сьогодні до переліку заборонених книг увійшло 195 російських видань. В список внесена книга "Чому Україна не Європа", автор Вікторія Путіліна, а також книжка "Олесь Бузина. Пророк і мученик".