В Україну заборонили в'їзд для вісьмох російських моряків

24 сiчня 20:05

Членам екіпажу судна заборонили в'їзд в Україну на три роки.

 

В Одеській області в пункті пропуску для морського торгового повідомлення "Південний" прикордонники Одеського загону не пропустили в Україну громадян Російської Федерації. Про це повідомляє прес-служба ДПСУ.

В ході перевірки виявлено, що вісім членів судна порушили правила в'їзду на територію окупованого Криму.

"Під час заходів прикордонно-митного контролю одного з суден, що прибули з Іспанії (Куето), проведено контроль другої лінії у відношенні 13 громадян Росії. Результатом перевірки стало виявлення 8 членів команди судна, громадян РФ, які в кінці 2018 порушили порядок в'їзду-виїзду на ТОТУ АР Крим", - сказано в повідомленні.

Росіянам винесли постанови про заборону в'їзду в країну строком на три роки. Моряків також оштрафували на 13 600 гривень за порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію.

Раніше повідомлялося, що Держприкордонслужба посилить контроль на кордоні у зв'язку з виборами в Україні. За час дії в країні воєнного стану і після нього в Україну не пустили більше двох тисяч росіян. Також міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив про те, що необхідно ввести біометричний візовий контроль з Росією і систему інформування громадянами РФ про свій намір поїхати в Україну.