В Україну не пропустили російську відеоблогерку

05 лютого 13:41

Росіянці заборонили в'їзд до країни на три роки.

 

В Україну не пропустили російську відеоблогерку та телеведучу Анастасію Івлєєву, яка прилетіла до Києва з Мінська. Як повідомив прес-центр Державної прикордонної служби, росіянка відвідувала окупований Крим у 2017 році. За її словами, вона їздила туди відпочивати і потрапила з території Росії літаком.

У ДПСУ зазначили, що через порушення українських законів Івлєєвій відмовили в перетині кордону та заборонили в'їзд в Україну на три роки.

Вказується також, що загалом у 2018 році прикордонники виявили близько 2200 фактів порушення порядку в'їзду/виїзду з тимчасово окупованих територій. За це у перетинанні кордону відмовили майже 1400 іноземцям й прийняли 1170 рішень про заборону в'їзду. За даними ДПСУ, з 2019 року заборону в'їзду за відвідування окупованих територій отримали вже 90 осіб.

Повідомляється, що відомство разом з іншими правоохоронними органами виокремило понад 3,2 тисяч громадян, які могли незаконно перебувати на тимчасово окупованих територіях. Ця інформація використовується, як додаткова, під час прикордонного контролю та прийняття рішення. Загалом, повідомили у ДПСУ, за останні декілька років правоохоронці заборонили в'їзд 140 іноземцям з числа діячів культури та мистецтва.

Нагадаємо, що минулого року Служба безпеки України заборонила на три роки в'їзд на територію країни російському реперу Олексію Узенюку, відомому як Елджей. Рішення про заборону в'їзду було прийнято 27 листопада 2018 року. Кількома днями раніше Елджей провів свій концерт у Києві.