В "українського диверсанта" Захтея погіршився моральний і фізичний стан – дружина

16 липня 15:52

В утримуваного в окупованому Сімферополі українця загострюються хронічні хвороби, почали набрякати суглоби на пальцях.

 

Стан здоров'я українського політв'язня Андрія Захтея у колонії окупованого Росією Сімферополя погіршився, періодично загострюються хронічні гайморит і гастрит, опухли суглоби на пальцях, повідомила "Крим.Реалії" дружина засудженого у "справі українських диверсантів" Оксана.

"У нього хронічний гастрит, я ось постійно привожу необхідні таблетки. Спина – це взагалі болюча тема, спати на одному боці не може. Крім того, ще й гайморит хронічний, вийде на прогулянку, навіть якщо невеликий вітер, продує – відразу загострення. Цього разу помітила, що на пальцях опухли суглоби, це супроводжується сильними болями. Раніше цього не було", - пояснила вона.

Захтей лікується та знімає симптоми хвороб ліками, які отримує від дружини. Однак хронічні хвороби залишаються, а медична допомога у колонії є поверхневою.

Дружина політв'язня також звернула увагу на те, що моральний стан чоловіка погіршився.

"Дуже нервовий став, раніше хоч на щось сподівався, а зараз навіть не сподівається ні на кого, не хоче себе тішити якимись мріями. Каже, коли з побачення повертаюся, ніби знову щойно сів у в'язницю", – додала Оксана Захтей.

Як повідомлялося, політв'язень подав документи для екстрадиції в Україну. Таке саме прохання його дружина подала в Міністерство юстиції України. Крім цього, Захтей підписав досудову угоду зі слідством, однією з умов якої була його відмова від адвоката.

Нагадаємо, 10 серпня 2016 року ФСБ РФ звинуватила Головне управління розвідки Міністерства оборони України в спрямуванні на територію окупованого Криму диверсантів і веденні "масованих обстрілів". Одним із затриманих "українських диверсантів" виявився 39-річний житель Енергодара Євген Панов. Крім нього співробітники ФСБ затримали Андрія Захтея.

Захтея окупаційний "суд" Криму засудив до шести з половиною років колонії суворого режиму. Панова - до восьми років колонії суворого режиму. Андрій Захтей відбуває "покарання" у колонії сімферопольській колонії.

Загалом у "справі українських диверсантів" утримуються у неволі 12 осіб: Євген Панов, Андрій Захтей, Редван Сулейманов, Володимир Присіч, Володимир Дудка, Дмитро Штибліков, Олексій Бессарабов, Гліб Шаблій, Олексій Стогній, Геннадій Лімешко, Ганна Сухоносова, Дмитро Долгополов.