В Україні залишилося 17 іноземних "злодіїв в законі" - поліція

22 серпня 04:20

Трапляється, що "злодії" повертаються знову.

 

В Україні залишилося 17 "злодіїв в законі", у яких немає українського громадянства. За останні 4 місяці з країни депортували вже 11 осіб з таким "статусом".

"Злодіїв у законі" у нас, коли я став шефом кримінальної поліції, налічувалося 28. За 4 місяці моєї роботи ми депортували 11 осіб, "злодіїв у законі", в яких не було громадянства України", - повідомив заступник голови Національної поліції України Вадим Троян в ефірі каналу "112. Україна".

За словами Трояна, є випадки, коли "злодії" повертаються, але їх депортують знову.

Читайте також: Організатора псевдо-Майдану видворили з України – Наливайченко

Нагадаємо, в травні нинішнього року Верховна Рада відмовилася ввести кримінальну відповідальністьь за статус "злодій в законі".

Голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе в інтерв'ю DT.UA сказала, що поліція видворяє "злодіїв в законі", " вони повертаються полями назад. А потрібне всього лише право закривати їх на 3-5 років у разі повторної появи в країні. Зараз реальних важелів у нас немає. Але тут ще важливе інше - чомусь більшість "злодіїв у законі" осіли в Україні на легальному становищі. Якось отримали посвідку на проживання, якось придбали громадянство".

Керівництво НПУ впевнене, що російські спецслужби використовують "злодіїв в законі" для дестабілізації криміногенної обстановки в Україні.

Детальніше про діяльність злодіїв у законі в Україні читайте у статті "Кримінальний фронт гібридної війни проти України" заступника голови НПУ – начальника кримінальної поліції Вадима Трояна в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".