В Україні зафіксували найвищі показники захворюваності на кір в світі – ВООЗ

17 липня 13:30

Серед інших країн у списку є ДР Конго, Мадагаскар, Ліберія, Сомалі, Сербія, Грузія, Албанія, Ємен і Румунія.

 

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, в 2018 році в усьому світі було зареєстровано майже 350 тисяч випадків, захворювання на кір – показники більш ніж подвоїлися в порівнянні з 2017 роком. Україна очолює різноманітний список країн з найвищим зареєстрованим показником захворюваності на кір в 2018 році.

"Кір настільки заразна - це спалах в громадах, яким не вистачає вакцин через доступ, витрати або, а в деяких місцях, через самовдоволення", - йдеться у повідомленні ВООЗ.

Хоча зараз в Україні вдалося вакцинувати 91% дітей, охоплення було низьким протягом кількох років, внаслідок чого велика кількість дітей старшого віку і дорослих знаходяться у зоні ризику.

У деяких інших країнах з високою захворюваністю і високим рівнем охоплення є значні групи людей, які пропустили вакцинацію проти кору в минулому. Це показує, як низький рівень охоплення з плином часу або окремі спільноти нещеплених людей можуть викликати смертельні спалахи кору.

Серед інших країн в списку з найвищими показниками захворюваності на кір є ДР Конго, Мадагаскар, Ліберія, Сомалі, Сербія, Грузія, Албанія, Ємен і Румунія.

У Міністерстві охорони здоров'я розвінчали міфи про лікування кору та розповіли, що потрібно знати про вакцини від цієї хвороби.

Докладніше про європейську кризу захворюваності на кір і її наслідки для України читайте у матеріалі Ольги Скрипник "Територія кору" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".