В Україні за тиждень зареєстрували вісім смертей унаслідок грипу

13 лютого 12:26

Майже в усіх областях - епідемічна активність різної інтенсивності.

 

В Україні з 3 по 9 лютого зареєстрували вісім смертей унаслідок грипу. З початку епідемічного сезону від ускладнень померло 26 людей. Як повідомляють у МОЗ, померлі не мали щеплень проти грипу.

Також вказується, що за минулий тиждень на гострі респіраторні вірусні інфекції захворіли понад 283 тисячі людей, із них 65,6 % - діти. Інтенсивний показник захворюваності склав 741,8 на 100 тисяч населення – на 55% більше епідемічного порога по країні.

Майже в усіх областях зареєстрували епідемічну активність різної інтенсивності. Не перевищено епідпоріг лише у столиці та Харківській області. Перевищення епідемічного порогу не означає початок епідемії грипу. Це типово для зими і є очікуваним підйомом захворюваності, кажуть у МОЗ.

Упродовж тижня проти грипу вакцинували 956 людей, а з початку епідемічного сезону щеплення зробили понад 236 тисяч осіб. Щорічна вакцинація є найкращою профілактикою грипу.

За прогнозами ВООЗ цьогоріч очікується спалах трьох основних та одного додаткового штамів грипу: H1N1, H3N2 (свинячий грип), В/Colorado і B/Phuket. Однак це не означає, що в Україні обов'язково почнеться епідемія свинячого грипу. Захворювання може вести себе непередбачувано, відкриваючись з несподіваного боку.

Про симптоми грипу та як уберегтися від захворювання читайте у нашому матеріалі "Сезон грипу 2019-2020 в Україні: симптоми та профілактика захворювання".