В Україні з початку року на кір захворіло майже 42 тисячі осіб

23 квiтня 10:40

Від ускладнень захворювання померло 15 українців.

 

В Україні протягом 16-го тижня на кір захворіла 2141 людина, зокрема 1035 дітей. Із 12 до 18 квітня найбільше нових випадків зареєстрували у Харківській (290 хворих), Тернопільській (219), Київській (187), Львівській (161) областях та у Києві (170). Про це повідомляє прес-служба Центру громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я.

Вказується, що з 28 грудня 2018-го до 18 квітня на кір захворіло 41640 людей, зокрема 22369 дітей. Від ускладнень померло 15 осіб.

"МОЗ України спільно з місцевою владою продовжує спеціальні заходи, щоби зупинити спалах кору в країні. Найближчими днями подібна спецоперація розпочнеться у Хмельницькій області, де щотижня зростає кількість нових випадків хвороби", - йдеться у повідомленні.

У відомстві нагадали, що упродовж першого кварталу спецоперація для підвищення рівня вакцинації і подолання кору тривала у Львівський області. Зазначається, що для захисту усі діти мають вчасно отримати як першу, так і другу дозу вакцини проти кору. Усіх закликають дотримуватися Календаря щеплень і якомога швидше надолужити пропущені щеплення.

За даними ЮНІСЕФ, у 2018 році Україна стала світовим лідером за захворюваністю на кір. Окрім України найбільший приріст випадків захворювання спостерігався на Філіппінах та в Бразилії, прогрес у подоланні цього захворювання опинився під загрозою.

У Міністерстві охорони здоров'я розвінчали міфи про лікування кору та розповіли, що потрібно знати про вакцини від цієї хвороби.

Докладніше про європейську кризу захворюваності на кір і її наслідки для України читайте у матеріалі Ольги Скрипник "Територія кору" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".