В Україні в суботу очікуються дощі та штормовий вітер

14 березня 14:43

У неділю погода в країні покращиться.

 

В Україні у суботу, 16 березня, прогнозується ускладнення погодних умов на усій території, за винятком східних регіонів, очікуються дощі та сильний вітер. Проте вже наступного дня погода покращиться, повідомила сьогодні на своїй сторінці у Facebook синоптик Наталка Діденко.

За її даними, у п'ятницю, 15 березня, у західних областях дощитиме, а у Харківській та Луганській областях можливий мокрий сніг. На більшій частині країни завтра буде сухо та сонячно. Нічна температура близько 0 градусів, у східних областях 2-4 градусів морозу, вдень потеплішає до +5+12 градусів, на сході +1+5 градусів. У Києві перед вихідними – суха та сонячна погода, близько +8 градусів.

"У суботу, 16 березня, північний циклон з центром над Балтикою та його атмосферні фронти принесуть в Україну ускладнення погоди - дощі та сильний вітер. Лише східні області утримаються від опадів та штормового вітру. У неділю, 17 березня, погода в Україні покращиться - буде сухо та потепліє до +10+15 градусів, на заході до +14+20 градусів", - написала Діденко.

Нагадаємо, що двоє людей загинули і ще четверо опинились на лікарняних ліжках внаслідок ускладнення погодних умов в Україні. Причиною загибелі й травмування стало падіння дерев та дахів будівель через пориви шквалистого вітру 25-30 метрів за секунду.