В Україні сурогатним алкоголем отруїлася 131 людина

12 жовтня 15:29

Найбільша кількість жертв отруєння зафіксовано в Харківській області.

 

Станом на ранок 12 жовтня в Україні зареєстровано 131 випадок отруєнь фальсифікованим небезпечним алкоголем, з яких 54 закінчилися летальним результатом.

Як повідомляють в Держпродспоживслужбі, в Запорізькій області отруїлися 17 людей, у Дніпропетровській - 8, з них один помер в Донецькій, Луганській, Житомирській та Миколаївській областях сумарно отруїлися 19 людей, з них 13 померли. Найбільша кількість отруєнь зафіксовано в Харківській області - 87, при цьому померло 40 жителів області. За даними судово-медичної експертизи Харківської області метиловий спирт виявлений у 29 померлих.

Нагадаємо, 29 вересня, співробітники "Альфи", харківської прокуратури та податкової міліції затримали організаторів виготовлення сурогатного алкоголю, через який загинули більше трьох десятків людей.

Правоохоронці вилучили більше чотирьох тонн технічного спирту та обладнання для виготовлення сурогату. Зараз ГФС разом з правоохоронцями відпрацьовують не тільки канали, по яких завозили спирт, але і місця продажу продукції, яку встигли розповсюдити по Україні.

Пізніше перший заступник голови ГФС України Сергій Білан повідомив, що метанол, з якого в Харкові робили сурогатний алкоголь постачали з підприємства у Сєвєродонецьку Луганської області, а туди спирт потрапляв з РФ.

7 жовтня прокуратура оголосила про підозру можливого посередника у поширенні сурогатного алкоголю.