В Україні стартують масштабні навчання Rapid Trident-2018

03 вересня 09:57

У них візьмуть участь військовослужбовці ЗСУ й армійські підрозділи країн-членів НАТО.

 

Найбільші спільні сухопутні військові навчання Збройних сил України й армійських підрозділів іноземних держав Rapid Trident-2018 ("Швидкий тризуб") стартують у Львівській області у понеділок, 3 вересня. Церемонія відкриття навчань відбудеться на території Яворівського військового полігону в селі Старичі.

"3 вересня на території Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного (село Старичі, Яворівський район, Львівська область) відбудеться відкриття найбільших в Україні спільних навчань сухопутних підрозділів Збройних сил України та військових підрозділів іноземних держав", - йдеться у повідомленні Генерального штабу ЗСУ.

Готуючись до щорічних навчань Rapid Trident, українські військові провели низку інтенсивних тренувань в польових умовах. "Rapid Trident є кульмінацією щорічних багатонаціональних навчань, які свідчать про підтримку союзників і партнерів Міністерства оборони України та Збройних сил України", - додають військові.

Нагадаємо, наприкінці січня президент Петро Порошенко затвердив план проведення багатонаціональних навчань за участю підрозділів ЗСУ на території України та їх участі у навчаннях за межами держави на 2018 рік. Серед таких навчань були й щорічні Rapid Trident.

Навчання Rapid Trident проводяться в Україні, переважно на території Яворівського полігону, з 2006 року, у межах програми "Партнерство заради миру" (програми співробітництва з НАТО). У них беруть участь як українські військові, так і військовослужбовці країн-членів Північноатлантичного альянсу. Найбільш масштабними стали навчання Rapid Trident-2015 – у них взяли участь військовослужбовці з 18 країн.