В Україні стартувала президентська виборча кампанія

31 грудня 06:01

Кампанія триватиме 90 днів.

 

Президентська виборча кампанія в Україні стартувала сьогодні, 31 грудня. Про це повідомила Центральна виборча комісія України. Кампанія триватиме 90 днів. Вибори президента відбудуться 31 березня 2019 року. Відповідне рішення Центрвиборчком прийняв під час засідання 27 грудня.

Таким чином, з 31 грудня до 3 лютого 2019 року включно дозволяється офіційне висунення кандидатів та подача документів для реєстрації. Центральна виборча комісія повинна зареєструвати їх протягом 5 днів з дня прийому документів.

Передвиборна агітація дозволяється з наступного дня після реєстрації кандидата до 00:00 29 березня 2019 року.

28 листопада голова Верховної Ради Андрій Парубій підписав постанову №9342 про призначення дати проведення виборів президента України 31 березня 2019 року. Проект постанови про дату виборів парламентарії розглянули одразу ж після успішного голосування за введення воєнного стану в десяти областях строком на 30 днів. Воно було предметом суперечки між президентом і головами парламентських фракцій під час голосування за введення воєнного стану.

Голова комітету ВРУ з питань інформатизації та зв'язку заявив, що до президентських виборів майже нереально створити повноцінну систему захисту інформації для ЦВК.

Читайте також: Правляча партія Польщі добре себе почуває в глибинці, а не у великих містах – The Economist

Докладніше про проблеми виборчого процесу і захист від впливу ззовні читайте у статті Олександра Данченко "Вибір на виборах" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".