В Україні прогнозується посилення вітру до штормових значень

11 жовтня 14:28

Українців просять не залишати автомобілі під деревами та білбордами.

 

В Україні на вихідних, 12-13 жовтня, погоду визначатиме поле високого атмосферного тиску, отже буде сухо та ясно, повідомила у Facebook синоптикиня Наталка Діденко. Однак, за її даними, завтра вітер у північних та західних областях може посилитися до штормових значень.

"Суху малохмарну і навіть сонячну погоду організує нам потужне антициклонічне поле. Антициклон має ім'я Lizbeth і його центр завтра перебуватиме над Чорним морем. Усілякі дощові капості, які спричинить циклон Quentino, нас не зачіпатимуть… Єдиний нюанс. Завтра, в суботу, протистояння між Lizbeth та Quentino може спричинити посилення південно-західного вітру на Півночі та Заході України до штормових значень. Тримайте капелюхи міцно, уважно вибирайте місце парковки автомобіля, не залишайте його під гіллястими деревами та білбордами", - написала Діденко.

Вона також повідомила, що температура повітря протягом суботи вдень +15+20 градусів, на північному сході +13+17 градусів. А в неділю в усіх областях очікується +18+23 градуси.

У Києві вихідні також передбачаються сухими. У суботу можлива хмарна погода та поривчастий, сильний вітер, в неділю буде сонячно, вітер послабне. Температура у суботу максимально становитиме +16 градусів, у неділю - близько +20 градусів.

За прогнозами, Україна не потрапляє в групу країн, де буде зовсім кепсько унаслідок глобального потепління. Але межу 1,5°С Україна вже перетнула. Систему порушили, що призвело до збільшення кількості небезпечних погодних явищ. Докладніше про глобальне потепління читайте у матеріалі Ольги Скрипник "Світлана Краковська: "Погоду нам диктує океан"" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".