В Україні посилять контроль над посередниками при працевлаштуванні за кордоном

17 травня 11:57

У сфері трудової міграції обертаються мільярди доларів. У ринкові відносини спробує втрутитися Міністерство соціальної політики.

 

Верховна Рада схвалила в першому читанні зміни до законодавства щодо господарської діяльності з посередництва у працевлаштуванні за кордоном. Законопроект №6275 у першому читанні підтримали 229 народних депутатів.

Законопроектом пропонується посилити контроль за діяльністю суб'єктів господарювання, які надають послуги з посередництва у працевлаштуванні за кордоном, та підвищити відповідальність за порушення законодавства у цій сфері з метою запобігання торгівлі людьми.

Проектом, зокрема, пропонується:

- наділити Міністерство соціальної політики повноваженнями здійснювати контроль за дотриманням компаніями ліцензійних умов; встановити адміністративну відповідальність за порушення посередниками ліцензійних умов; наділити Міністерство соціальної політики повноваженнями складати протоколи про адміністративні правопорушення.

Детальніше про міграційні настрої громадян України читайте у матеріалі Юлії Мостової і Сергія Рахманіна "Кровотеча" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".