В Україні почалися випробування модернізованої версії танку Т-72А

13 серпня 17:03

Новий танк Т-72АМТ може знищити ціль на відстані до 5 кілометрів.

 

На військових полігонах України розпочалися вогневі випробування танка Т-72АМТ, який може стріляти різними типами боєприпасів, зокрема й високоточними керованими ракетами "Комбат". Окрім того, танк отримав рівень захисту нового покоління із використанням проти кумулятивних решіток. Бойова машина є модернізованою версією танку Т-72А. Про це повідомила прес-служба Державного концерну "Укроборонпром".

"Основний бойовий танк Т-72АМТ, який був розроблений та виготовлений ДП "Київський бронетанковий завод", що входить до складу ДК "Укроборонпром", проходить вогневі випробування на військових полігонах. Цілий комплекс випробувань призначений для опрацювання всіх режимів стрільби нового танку різними типами боєприпасів, включаючи високоточні керовані ракети "Комбат" від підприємства Концерну ДККБ "Луч", - йдеться у повідомленні.

В "Укроборонпромі" зазначили, що можливість ведення вогню за допомогою ракет "Комбат", є однією з головних особливостей танку. Окрім того, завдяки використанню нової зброї можливо знищити бронетехніку противника, яка перебуває на дальності до 5 км.

"Таким чином, дальність ведення вогню танку Т-72АМТ у два рази більша ніж у Т-72А. При цьому, ракета "Комбат" має бронепробиття у 750 мм броні та, завдяки тандемній головній частині, повністю ігнорує динамічний захист противника. Тобто, потужності "Комбату" достатньо для знищення навіть найзахищеніших ворожих танків", - додали у прес-службі.

Окрім того, Т-72АМТ отримав рівень захисту нового покоління, який забезпечується за допомогою елементів нового динамічного захисту та протикумулятивних решіток. Зазначено, що таке поєднання виявилось одним з найефективніших під час боїв на Сході України. Після цього такий захист для танків було впроваджено у виробництво.

При розробці танку, особлива увага була приділена прицільному комплексу та засобам спостереження. Танк має прилади нічного бачення з сучасними електронно-оптичними перетворювачами третього покоління для всіх членів екіпажу та нічний приціл для ведення вогню високоточними ракетами.

"Також у Т-72АМТ встановлений комплект з двох цифрових радіостанцій з захищеним каналами зв‘язку, що дозволяє напряму підтримувати зв‘язок із піхотними підрозділами, що має величезне значення для взаємодії на полі бою. До того ж, модифікація Т-72АМТ отримала сучасні супутникові засоби навігації", - зазначили в "Укроборонпромі".

Танк у Т-72АМТ отримав модернізовану ходову частину. Окрім того, у бойовій машині змінили гусениці на нові з резино-металевим шарніром і обрезиненою бігові доріжки. Завдяки цьому танк буде рухатися більш плавно. Також танк оснащений камерою заднього виду та енергоагрегатом, який дозволяє вести спостереження і відкривати вогонь з місця без вмикання основного двигуна, що дозволяє значно економити його ресурси

Нагадаємо, що в Україні розпочалися випробування нової самохідної гаубиці із 155-мм калібром, яка відповідає стандартам Північноатлантичного альянсу. За словами секретаря Ради національної безпеки та оборони України Олександра Турчинова – це нова потужна зброя, якої немає в російської армії.