В Україні почалася метеорологічна осінь

18 вересня 22:59

З 18 вересня в Києві почали обчислювати метеорологічну осінь Літо пішло безповоротно.

 

У Києві почалася метеорологічна осінь . Це означає, що зниження температури буде стабільним, а сплески тепла можуть бути лише епізодичними.

Метеорологічне літо в Києві, яке розпочалося 13 травня і завершилося 17 вересня, в цілому тривало 127 днів - понад чотири місяці. Найдовше літо було в 2012 році - воно тривало 166 днів. За даними метеорологів за літо було 23 дні з температурою вище 30 градусів.

Проте з 18 числа почали обчислювати метеорологічну осінь.

В Українському Гідрометцентрі попередили про значне погіршення погоди в Україні у другій половині вересня і приходу заморозків у центральні області та Карпати. Як відомо, у Карпатах вже випав перший сніг, і температура опускалася навіть до нуля. Заморозки можливі у гірських районах, а також місцями в Чернігівській, Сумській, Черкаській та Кіровоградській областях.

У той же час синоптики запевняють, що після різкого похолодання нас очікує потепління, яке називають "бабиним літом". Передбачається, що потепління почнеться з 23 вересня. Про це написала на своїй сторінці у Facebook синоптик Наталія Діденко, яка нагадала, що осінь таки вже прийшла та пора одягатися не по-літньому: дуже велика може бути різниця між денною і нічною температурою.