В Україні перенесуть День ВДВ і змінять назву

08 листопада 17:05

День Десантно-штурмових військ будуть відзначати 21 листопада.

 

Високомобільні десантні війська Збройних сил України перейменують на Десантно-штурмові війська, а день десантника перенесуть з 2 серпня на 21 листопада, повідомляє прес-служба Міноборони на своїй сторінці в Facebook.

Як розповів член робочої групи з реформування ВДВ Василь Павлов в ефірі радіо "Армія FM", нинішня дата Дня ВДВ є датою першого стрибка парашутистів у Московському військовому окрузі, і ця подія не має відношення до українського десанту.

"Сьогодні прийнято рішення пов'язати свято новостворених десантно-штурмових військ з їхнім небесним покровителем - Святим Михайлом. Цей генерал небесного воїнства, той святий, який в Судний день поведе війська світла на бій з військами темряви у битві під Армагеддоном", - зазначив Павлов.

Раніше у командуванні ВДВ ЗСУ повідомили про те, що найближчим часом колір використовуваних бійцями беретів змінять з блакитного на темно-бордовий. Такий колір символізує кров, пролиту в боях за суверенітет, територіальну цілісність і свободу України. Крім того, головні убори такого кольору використовують у 59 країнах світу, в тому числі у 19 країнах-членів НАТО.