В Україні досліджувалися три випадки підозри на коронавірус – глава МОЗ

24 сiчня 18:49

У двох випадках підозра на зараження не підтвердилася.

 

В Україні епідеміологи досліджували три випадки підозри на зараження коронавірусом із Китаю, наразі два з них не підтвердилися, третій ще перевіряють. Про це поінформувала сьогодні міністерка охорони здоров'я Зоряна Скалецька на брифінгу, передає агентство "Укрінформ".

"Ми вже дослідили три випадки підозри на коронавірус, з них два не підтверджені, щодо одного проводиться розслідування із залученням українських фахівців-епідеміологів", - розповіла голова МОЗ.

За її словами, про дослідження кожного з випадків населенню буде повідомлено. Також Скалецька закликала дотримуватися стандартних заходів під час епідеміологічних ситуацій: мити руки, звертатися до лікаря за будь-яких ознак для встановлення точного діагнозу та лікування.

Як повідомлялося, Всесвітня організація охорони здоров'я не стала оголошувати міжнародну надзвичайну ситуацію через 2019-nCoV. У ВООЗ наголосили, що поки спалах захворювання є надзвичайною ситуацією лише для КНР. Вперше цей коронавірус був діагностований у грудні минулого року. Новий коронавірус став сьомим вірусом такого типу, яким може заразитися людина.

У Китаї вже зафіксовано понад 830 випадків захворювання вірусною пневмонією, викликаною 2019-nCoV, 25 осіб померли. Британські епідеміологи вважають, що число заражених може значно перевищувати офіційні дані і сягати 4000 осіб.

Про поодинокі випадки захворювання також повідомляли влади Японії, Південної Кореї, Таїланду, Тайваню, В'єтнаму, США, Сінгапуру та Саудовської Аравії. Зокрема, в американських аеропортах застосовуються тепловізори для виявлення пасажирів із підвищеною температурою.

Детальніше про спалах читайте в матеріалі DT.UA "25 осіб померли, Китай закриває міста: що відомо про новий коронавірус".