В Угорщині перекинувся автобус з українцями, постраждали 13 осіб

12 серпня 15:31

Більшість пасажирів дістала важкі травми, один постраждалий у комі.

 

В Угорщині у суботу, 11 серпня, потрапив у дорожньо-транспортну пригоду автобус з громадянами України, повідомляє прес-служба Посольства України в Угорщині. Внаслідок ДТП травми різного ступеня тяжкості дістали 13 українців, зокрема, більшість з них – важкі. Також постраждав водій автобуса – громадянин Угорщини.

Постраждалих шпиталізували до лікарень міст Будапешт, Вац і Балашшадярмат. У вісьмох з них важкі травми, один українець у комі, залишається загроза життю (поруч із ним знаходиться його батько). Ще п'ятеро осіб дістали легкі ушкодження. Згодом сімом постраждалим із легкими травмами дозволили залишити лікарні, решта залишається у медичних закладах.

За даними дипломатів, аварія сталася у на 59 кілометрі автошляху #2 на території області Ноград. З невідомих причин автобус з'їхав з дороги і перекинувся. Правоохоронці відкрили кримінальну справу через ДТП у Нограді. Українські дипломати тримають контакт із поліцією, лікарнями і рідними постраждалих, повідомляє "Українська правда".

Нагадаємо, у липні в російському місті Орел у ДТП потрапив мікроавтобус з громадянами України, двоє пасажирів загинули, ще четверо людей дістали поранення.

13 травня на трасі "Кам'янець-Шерешеве-Свіслоч" у Білорусі зіткнулись мікроавтобус з українцями і навантажувач "Амкодор" під керуванням місцевого мешканця, загинула дитина 2005 року народження. За версією слідства, водій мікроавтобуса був неуважний на дорозі. У Білорусі стосовно нього порушили кримінальну справу, затриманий перебуває у Слідчому комітеті країни, тривають слідчі дії.