В рамках обміну Україна видала бойовикам 127 осіб — радник секретаря РНБО

29 грудня 19:01

Також понад 10 осіб відмовилися брати участь в обміні.

 

Радник секретаря Ради з нацбезпеки та оборони Сергій Сівохо заявив про те, що у рамках обміну з незаконними формуваннями "ДНР" та "ЛНР" Україна видала бойовикам 127 осіб, передає hromadske.

У свою чергу українська представниця у гуманітарній підгрупі ТКГ Валерія Лутковська зазначила, що спочатку у списках на обмін булло 141 прізвище, однак 14 осіб відмовилися їхати на тимчасово окуповану територію.

"Поки не остаточно, штаб поки рахує", - додала Лутковська.

29 грудня відбувся обмін утримуваними особами між Україною та незаконними збройними формуваннями "ДНР" та "ЛНР". Служба безпеки опублікувала імена всіх 76 українців, яких звільнили у рамках обміну.

23 грудня Тристороння контактна група погодила провести обмін утримуваних осіб за формулою "всіх на всіх" до кінця поточного року. Попередньо про обмін домовилися лідери України, Німеччини, Франції та Росії під час нормандського саміту 9 грудня.

Узгодити обмін ТКГ повинна була під час засідання 18 грудня. Але тоді домовленості з цього питання досягти не вдалося. За словами представниці української гуманітарної підгрупі Валерії Лутковської, всі домовленості тоді зірвалися через представників незаконного формування "ЛНР".