В ОРДЛО "синхронізували" примусові військові збори з виборами президента України - розвідка

28 березня 14:40

Окупанти за будь-яку ціну намагаються не допустити голосування мирних мешканців на виборах 31 березня.

 

Підконтрольна РФ "адміністрація" тимчасово окупованих районів Донецької і Луганської областей продовжує вживати заходів для штучного обмеження виїзду мирних мешканців на підконтрольну Україні територію для участі у виборах 31 березня, повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

"Окупаційна адміністрація шляхом залучення певної частини жителів тимчасово окупованої території Донбасу до мобілізаційних заходів планує штучно обмежити кількість громадян, які змогли б приїхати на виборчі дільниці 31 березня для участі у виборах Президента України", - зазначають розвідники.

Так, з 23 березня на базі з'єднань і частин російсько-окупаційних військ проводиться низка мобілізаційних заходів. До десятиденних військових зборів "військовими комісаріатами" у примусовому порядку залучаються працівники бюджетних підприємств та установ.

Під час зборів їх учасники відпрацьовуватимуть вогневу підготовку та захист від зброї масового ураження. Таким чином, окрім створення штучних перепон виборцям, бойовики намагаються посилити підготовку мобілізаційного резерву для окупаційних військ.

Від початку поточного місяця російські окупаційні адміністрації активізували заходи з недопущення до участі у голосуванні на виборах президента України мирних мешканців ОРДЛО. Російські пропагандисти готують проведення масштабних антиукраїнських заходів 31 березня, а з підозрюваними у проукраїнських поглядах проводять "профілактичні бесіди" колаборанти з "республіканських органів внутрішніх справ".

Водночас жителі тимчасово окупованих територій України та вимушені переселенці зможуть проголосувати на президентських і парламентських виборах 2019 року за процедурою, для якої не потрібна довідка внутрішньо переміщених осіб. Про підводні камені голосування не за місцем прописки виборця читайте у матеріалі Олександра Чорного "Без права голосу" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Нагадаємо, президентська кампанія в Україні офіційно стартувала 31 грудня 2018 року. Вибори голови держави призначено на 31 березня. Слідкуйте за перебігом подій у спецпроекті DT.UA Вибори-2019.