В ОРДЛО через "дідівщину" на передовій збільшилася кількість дезертирів – розвідка

08 квiтня 13:44

До їх виявлення та повернення залучаються мобільні групи та безпілотники.

 

Командування російсько-окупаційних військ в Донбасі активізувало боротьбу з дезертирством на передовій, повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

За даними розвідників, у лавах окупаційних військ побільшало дезертирів, також збільшилася кількість правопорушень та самогубств, вчинених через "дідівщину" військовослужбовців Збройних сил РФ.

"Російські військовослужбовці, які тривалий час перебували на передовій, примушують прибулих по ротації виказувати "повагу ветеранам", виконувати замість них господарчі роботи та без зміни по декілька діб перебувати на бойових позиціях. Конфлікти на цьому ґрунті або призводять до трагічних випадків, або спонукають новоприбулих масово самовільно залишати місця служби", - йдеться у повідомленні.

Так, минулого тижня в одній з бригад 2 АК ЗС Росії (діє в ОРЛО) військовослужбовець розвідувального взводу застрелив іншого, після чого вкоротив собі віку.

Командування окупаційних військ у межах боротьби з дезертирством збільшило кількість спеціальних мобільних груп, укомплектованих російськими офіцерами. Вони перевіряють наявність на позиціях особового складу, розшукують та повертають дезертирів.

"При цьому, для виконання зазначених завдань, використовуються, під виглядом виявлення демаскуючих ознак у районах розташування підрозділів, безпілотні літальні апарати", - наголошують у розвідці.

Як повідомляли у групі ІС, брак бойовиків у підрозділах "1 АК" терористичної організації "ДНР" становить від 70% до 40% в окремих частинах і має тенденцію до збільшення.

Відтоку терористів з лав НЗФ сприяють незадовільні умови "служби", погане матеріальне забезпечення та зневажливе ставлення до підлеглих військовослужбовців ЗС РФ.

Через брак бойовиків окупаційне командування змушене призивати на "службу" кримінальників та осіб, які мають алкогольну або наркотичну залежність. А також час від часу проводити "навчальні збори" для мирних мешканців окупованих районів Донбасу, зокрема, для студентів.