В ООН вітають налагодження діалогу між Україною і РФ

16 липня 22:23

В ООН відзначають важливість двосторонніх контактів президентів.

 

Представники Організації Об'єднаних Націй підтримують бажання президента України Володимира Зеленського вести діалог про мир з російською стороною. Про це заявила заступник генерального секретаря ООН з політичних питань і питань миробудівництва Розмарі Дікарло, передає 112.

Так, Дікарло привітала переговори між Зеленським та президентом Росії Володимиром Путіним.

"В інавгураційній промові президент Зеленський акцентував увагу на необхідності миру, єдності і відмови від політики роз'єднання. Він підкреслив готовність до діалогу. ООН підтримує такі висловлювання, які роблять акцент на діалозі і мирі Ми вітаємо зусилля з діалогу на всіх рівнях, в тому числі двосторонньому між главами держав. Сподіваємося, що вони допоможуть розв'язати конфлікт", - підкреслила вона.

Крім того, в ООН висловили сподівання, що парламентські вибори в Україні 21 липня стануть мотивацією для реалізації Мінських угод.

Нагадаємо, 11 липня президент Володимир Зеленський вперше поговорив по телефону з президентом РФ Володимиром Путіним. Головним питанням переговорів стало звільнення українських моряків та інших політв'язнів.

16 липня в Офісі президента анонсували нові переговори президентів з питання звільнення та обміну політв'язнів.