В окупованому Криму оголосили у розшук члена Меджлісу Барієва

13 лютого 14:52

Проти Ескендера Барієва порушили справу за статтею "публічні заклики до порушення територіальної цілісності РФ, вчинені з використанням ЗМІ".

 

Окупаційна влада Криму оголосила у міжнародний розшук члена Меджлісу кримськотатарського народу, активіста Ескендера Барієва. Як повідомляє в середу, 13 лютого, організація "Кримська правозахисна група", про розшук Барієва йдеться в постанові так званого "Верховного суду" від 29 січня.

Щодо члена Меджлісу окупанти відкрили справу за частиною 2 статті 280.1 (Публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Російської Федерації, вчинені з використанням засобів масової інформації) Кримінального кодексу РФ. Було винесено постанову про притягнення члена Меджлісу в якості обвинуваченого.

Вказується також, що в грудні минулого року в Сімферополі "суд" обрав Барієву "запобіжний захід" у вигляді взяття під варту терміном на два місяці з моменту екстрадиції на територію РФ або з моменту затримання на території РФ. "Верховний суд" Криму залишив це рішення чинним.

Правозахисники вважають, що Барієва переслідують через його громадську та політичну діяльність.

Нагадаємо, що в січні на прес-конференції в Києві Ескендер Барієв повідомив про те, що через дії окупаційного режиму на Кримському півострові в 2018 році померло шестеро людей, ще одна особа зникла безвісти.За його словами, чотири жертви – кримські татари. Згідно з даними кримськотатарського ресурсного центру,минулого року окупаційна влада провела 92 обшуки, 128 затримань, 152 допитів та 206 арештів.