В окупованому Донецьку вбито "заступника комполку спецпризначення ДНР"

21 сiчня 10:22

За попередньою інформацією, у спину польовому командиру стріляли "побратими".

 

На сході України застрелений один з ватажків проросійських бойовиків Олексій Кривуля ("Грін"), повідомив офіцер Збройних сил України Анатолій Штефан.

"20.01.20 замкомандира "Пятнашка" Кривуля Олексій позивний "Грін" сходив на концерт Кобзона", - написав він у своєму Facebook.

За попередніми даними, "заступника командира полку спецпризначення міністерства внутрішніх справ ДНР" пострілом у спину вбили "товариші по службі". Як повідомляють українські журналісти і блогери, Кривулю вбито у під'їзді будинку в тимчасово окупованому Донецьку.

"У Донецьку випиляли чергового польового командира ДНР Олексія Кривулю (позивний "Грін"). Він був заступником командира батальйону "Пятнашка". Воював у Слов'янську з перших днів. Пишуть, що Кривулю застрелили в під'їзді. Знову все спишуть на "невловиму українську ДРГ", - написав у своєму Twitter журналіст Денис Казанський.

Вбивство Кривулі в коментарі російським ЗМІ та інформаційним ресурсам бойовиків підтвердив речник "збройних сил ДНР" Данило Безсонов.

Олексій Кривуля – уродженець Миколаївки Донецької області (26 червня 1976 року). Закінчив вище військове авіавчилище в російському Єйську. З початком російсько-української війни в Донбасі приєднався до бойовиків, у бойових діях бере участь з літа 2014 року.

"Інтернаціональна бригада "Пятнашка" або "Батальйон "Пятнашка" - незаконне збройне формування у складі російсько-окупаційних військ. Укомплектоване переважно вихідцями з РФ і Абхазії. Влітку 2015 року бойовики "Пятнашкі" брали участь у наступі на Мар'їнку, відомі своїми злочинами проти української армії і цивільного населення.

Колишній "президент" окупованій Росією Абхазії Рауль Хаджимба звинувачував бойовиків "Пятнашкі" під командуванням Ахри Авідзби в організації масових протестів у Сухумі в січні 2020 року.

Українські розвідники багато разів розповідали про причини втрат окупаційних військ. І це не лише бойові дії.

Через відсутність карт мінних полів та хаотичне встановлення вибухових пристроїв бойовики підриваються на власних мінах. А через недостатню координацію між "підрозділами" - відкривають вогонь по сусідніх позиціях.

Поширені у лавах окупаційних військ алкоголізм, наркоманія, туберкульоз і СНІД. А також "розбірки" із застосуванням зброї під час розподілу награбованого. Часто й густо зустрічається і практика розстрілу "дезертирів" без суду і слідства.