В окупований Донецьк прибули російські снайпери для обстрілів та знищення камер ОБСЄ — ООС

23 липня 10:17

Це чергове порушення Мінських угод.

 

До окупованого Донецька прибули російські снайпери, які мають здійснювати обстріли та знищувати відеокамери Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, повідомив пресцентр штабу операції Об'єднаних сил у Facebook. В штабі підкреслили, що це чергове порушення Росією Мінських угод.

"За наявною інформацією, до окупованого Донецька прибули російські групи снайперів із завданням - підготовка та здійснення обстрілів, знищення відеокамер спостереження СММ ОБСЄ, які встановлені у відповідності до Мінських домовленостей на окремих ділянках лінії розмежування, що буде додатковим свідченням підступності російських окупаційних військ та нехтування ними міжнародних домовленостей", - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що встановлені СММ ОБСЄ онлайн відеокамери спостереження дозволяють фіксувати ситуацію в режимі роботи 24/7.

"За допомогою цих камер міжнародні незалежні спостерігачі багаторазово фіксували факти порушення бойовиками режиму припинення вогню, здійснення провокаційних обстрілів позицій українських військ, обстрілів мирних жителів та цивільної інфраструктури на території, що контролюється урядом України", - додали у штабі.

Нагадаємо, З опівночі 21 липня в Донбасі почало діяти чергове "літнє перемир'я", погоджене Тристоронньою контактною групою (ТКГ) на засіданні 17 липня. У квітні російська сторона в ТКГ двічі відмовлялася погоджувати ініційоване Україною "великоднє перемир'я", запровадження "хлібного" зривалося двічі.

Попереднє "весняне перемир'я" (з опівночі 8 березня) стало вже 19-м від початку війни в Донбасі, воно, як і всі інші, у перший же день було порушено бойовиками.

26 червня українські підрозділи під контролем ОБСЄ були відведені від Станиці Луганської. Переговори щодо розведення сил і засобів поблизу Станиці Луганській почалися ще в 2016 році, однак розпочати процес заважали регулярні обстріли бойовиків "ЛНР".