В Офісі Зеленського відхрестилися від заяв Мендель про "обстріли ЗСУ" в Донбасі

13 серпня 18:36

Генпрокуратура отримала запитувану інформацію з другої спроби.

 

В Офісі президента Володимира Зеленського за два місяці після заяв речниці президента Юлії Мендель про "обстріли українськими військовими цивільних об'єктів" в Донбасі відповіли на запит Генеральної прокуратури, повідомляє theБабель із посиланням на наявний у розпорядженні документ.

"За результатами розгляду звернення від 3 липня 2019 року про надання офіційної інформації повідомляємо, що в Офісі президента запитувана інформація відсутня", - йдеться у відповіді за підписом заступника голови ОПУ Руслана Рябошапки.

the Бабель

Зазначимо, це вже не перша спроба ГПУ отримати від Офісу Зеленського спростування чи підтвердження заяв Мендель. 6 липня у президента відмовився відповідати на аналогічний запит Генпрокуратури. На допиті в ГПУ в якості свідка у кримінальному провадженні, відкритому у вересні 2014 року, Мендель також відмовилася свідчити та вказувати джерело оголошеної інформації.

1 липня речниця президента України Юлія Мендель приходила на допит до ГПУ, але свідчити відмовилася. 3 липня ГПУ направила до Офісу президента України запит про підтвердження або спростування публічних заяв Мендель про обстріли цивільних об'єктів українською армією. У ГПУ вказали на необхідність допитати Мендель як свідка у зареєстрованому ще в 2014 році провадженні щодо незаконного кримінального переслідування українських військовослужбовців Слідчим комітетом РФ через нібито обстріли ними об'єктів цивільної інфраструктури в Донбасі.

У поле зору Генпрокуратури Мендель потрапила після того, як 6 червня в ефірі телеканалу "1+1" заявила, що українські військовослужбовці в зоні ООС нібито піддаються на провокації і обстрілюють вогневі позиції бойовиків російсько-окупаційних формувань, які ті обладнують в житлових кварталах, дворах лікарень, шкіл тощо. Внаслідок цього, за словами речниці Зеленського, гинуть мирні люди. У ГПУ вважають, що слова Мендель росіяни можуть використовувати в міжнародних судах проти України як "доказ" злочинів ЗСУ.