В одній із частин в районі проведення ООС вибухнув міномет "Молот"

25 вересня 10:30

Троє українських військових постраждали.

 

Троє українських військовослужбовців постраждали в результаті розриву міномета "Молот" в одній із військових частин у районі проведення операції об'єднаних сил на Донбасі, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" представник прес-центру штабу ООС Олексій Тригуб.

"Інцидент стався в одній з військових частин у районі проведення ООС. Причини та обставини наразі з'ясовує слідча комісія", – сказав він агентству у вівторок.

Говорячи про стан постраждалих, Тригуб зазначив, що всі троє госпіталізовані.

"Їх стан задовільний", - додав він.

Читайте також: Полторак відправив "Молоти" на додаткову експертизу

Нагадаємо, вранці 6 липня на території Рівненського загальновійськового полігону під час навчань вибухнув міномет М120-15 "Молот". Унаслідок події загинули троє військовослужбовців, ще дев'ятеро дістали поранення. Основною версією загибелі військовослужбовців є порушення заходів безпеки, заявили у Міністерстві оборони України.

Відкрито провадження за ч. 3 статті 414 Кримінального кодексу України (порушення правил поводження зі зброєю, а також із речовинами і предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточуючих).

Президент Петро Порошенко заборонив до повного закінчення розслідування застосовувати на навчаннях міномети, через які стався трагічний інцидент.