В Одесу на три дні зайшов бойовий корабель НАТО

23 березня 18:17

У рамках візиту заплановані навчання з кораблями ВМС України за програмою PASSEX.

 

В Одеський морський торговий порт зайшов корабель НАТО - французький тральщик M653 Capricorne. Про це повідомляє "Думська" в суботу, 23 березня.

"Корабель пройшов чорноморськими протоками і увійшов у Чорне море 23 березня. Це вже другий візит корабля НАТО нечорноморської країни в наше місто в цьому році. Першим 25 лютого заходив американський ракетний есмінець DDG75 Donald Cook", - йдеться в повідомленні.

Мета заходу - підтримка двостороннього співробітництва у військово-морській сфері і безпеки на морі. Корабель пробуде в Одесі до 26 березня. У рамках візиту заплановані навчання з кораблями ВМС України за програмою PASSEX.

Як повідомлялося, 14 лютого генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив, що в Альянсі вивчають можливість нарощування військової присутності в Чорному морі.

Раніше Україна передала Альянсу запит про підтримку в Чорному морі перед зустріччю міністрів оборони 13-14 лютого. Запитувана допомога стосується спільних навчань, фінансової, політичної і демонстративної підтримки. Серед іншого Україна сподівається на створення в рамках НАТО окремого пакету допомоги Військово-морським силам України, щоб країни могли краще бачити, які є потреби і які є можливості допомогти.

Останнім американським кораблем в акваторії Чорного моря був американський десантний корабель USS Форт McHenry. Він увійшов у Чорне море 7 січня. Раніше в Одеському порту кинув якір розвідувальний корабель HMS Echo (H87) британського Королівського військово-морського флоту, домовленість про візит була досягнута 21 листопада під час перебування в Лондоні міністра оборони України Степана Полторака.

З 6 по 8 березня 2019 року в Одесі з дружнім візитом перебували два кораблі ВМС Туреччини - фрегат TCG Barbaros і штурмовий катер TCG Marti.