В Одеський порт зайшли військові кораблі НАТО

23 липня 12:49

Серед кораблів НАТО – три фрегати з різних країн, а також мінні тральщики і допоміжні судна.

 

В Одеський порт зайшли з візитом кораблі постійної військово-морської групи НАТО №2 (SNMG2) і постійної протимінної військово-морської групи НАТО №2 (SNMCMG2).

Як повідомляє прес-служба Військово-морських сил Збройних сил України, в порт зайшли фрегат De Ruyter Королівських ВМС Нідерландів, фрегат Fatih ВМС Туреччини, фрегат Regele Ferdinand МС Румунії, допоміжне судно Rhein ВМС ФРН, мінний тральщик Апамиг ВМС Туреччини, мінний тральщик Lupu Dinescu МС Румунії.

Нагадаємо, в Одесі 9 липня почалися масштабні навчання Sea Breeze-2018 за участю Військово-морських сил Збройних сил України та військовослужбовців країн НАТО. Планувалося, що вони триватимуть в Одеській і Миколаївській областях, а також в північно-західній частині Чорного моря 12 днів - до 21 липня.

Особливістю навчань Sea Breeze стало управління силами морського, наземного і повітряного компонентів з моря. Багатонаціональний штаб розміщався на кораблі управління USS Mount Whitney, який знаходився у відкритому морі. Міжнародні навчання серії Sea Breeze проводяться щорічно з 1997 року.