В Одеській області встановили понад 30 блокпостів

05 грудня 19:24

Частину блокпостів посилили бронетехнікою.

 

В Одеської області на дорогах державного значення та на під'їздах до обласного центру функціонують 24 мобільних і сім стаціонарних блокпостів, повідомила прес-служба місцевої поліції в середу, 5 грудня.

На всіх блокпостах чергують співробітники Національної поліції і військовослужбовці Національної гвардії, на деяких – ще й військовослужбовці Збройних сил, кінологи, вибухотехніки. Частину блокпостів посилено бронетехнікою.

Правоохоронці перевіряють автомобілі на предмет можливих правопорушень і перевезення заборонених предметів: вибухівки, незареєстрованої зброї тощо. При цьому обмежень на в'їзд-виїзд і тотального стоп-контролю немає, запевнили в поліції.

"Зупиняють підозрілі автомобілі, можлива зупинка транспортних засобів з іноземною реєстрацією, тих, що за зовнішніми ознаками схожі на розшукувані і, звичайно, якщо водій порушує правила дорожнього руху", - розповів начальник одеської поліції Дмитро Головін.

Нагадаємо, 25 листопада російські спецпризначенці атакували і захопили два катери та рейдовий буксир Військово-морських Збройних сил України, які прямували з Одеси до Маріуполя. Поранення дістали декілька моряків, у полон потрапили 24 військовослужбовці.

У зв'язку з ескалацією на Азові, увечері 26 листопада Верховна Рада проголосувала за введення воєнного стану терміном на 30 днів у 10 областях, а також у внутрішніх водах України в акваторії Азовського моря. Закон про введення воєнного стану набув чинності, 28 листопада. На посилений режим несення служби перейшли представники силового блоку: прикордонники, військові, поліцейські та СБУ.

Докладніше про підґрунтя введення воєнного стану читайте у статті Сергія Рахманіна "Колаптоїдний воєнний стан" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".